En Vinnare

Detta är ett extra roligt inlägg för mig att göra..dels för att det handlar om en person jag själv har influerat mycket och dels för att det är min Kusin!!




här har ni hans egna ord:

"Träning för mig har alltid handlat om att sätta upp mål, dit jag ska nå, för att på så vis kunna sträva mot ett annat! "Hård-träna" började jag först med när jag blivit antagen i det militära då jag ville bli hundförare och det ställs extra höga krav på de som antas där! Då bestod träningen mest av kondition och allmänt stärkande övningar för att med god marginal klara av de påfrestningar som tjänstgöringen kunde tänkas ha.

Jag fick upp ögonen för det här med bodybuilding och fitness-tävlingar först ett tag efter muck, jag fick en liten introduktion i gymmet av Tobias, varade knappt mer än tjugo minuter eftersom jag blev fruktansvärt illamående efter en kort stund. Om det var dåligt förberett med maten eller om det var nerverositeten som tog överhand, det vet jag inte, skulle dock chansa på det andra! Men just i början var jag enormt reserverad för att träna under tiden där fanns andra i gymmet. Det kändes som om alla var så enormt mycket större än jag och de skulle säkert titta snett på mig och skratta av blotta åsynen. Dock lyckades jag sakta men säkert göra mig av med de tankarna då jag kände effekterna av träningen, och till sist spelade andras åsikter inte någon roll! Jag hade äntligen hittat något där jag kunde sätta upp mål för mig själv och sakta men säkert ta mig dit!

Nu har jag tränat "tävlings-inriktat" i drygt ett och ett halvt år, mycket slit och hårt jobb har gett resultat jag sällan vågat drömma om! Mycket tack vare stöd från vänner och så, men har mycket att tacka Tobias för! Han har tagit sig tid att visa mig saker och ting, tipsat och hela tiden varit där med positiva kommentarer och motivation! Träningen har fått en rejäl skjuts framåt då jag hittat en enormt grym träningskamrat i Vicky.


 den tjejen vet hur man tar sig till gränsen av sin egen förmåga och sen ytterligare en bit till! Är oerhört tacksam för allt det stöd, glada humör och fantastiska förmåga hon har att få mig att kämpa det där lilla extra jag behöver för att nå dit jag vill!!
Har nu bestämt mig för att satsa på Body-Building scenen, och målet inför första tävlingen är att gå ut på scen, trivas och känna att det jag visar upp är något jag är stolt över! Placeringen är inte så viktig, det jag är ute efter är känslan av att kunna visa upp något jag själv åstakommit med målmedvetenhet, timmar av hårt jobb och att alltid haft bilden av detta i huvudet! Dock kommer jag aldrig ge mig ut på scen om jag inte i mitt huvud vet att jag är en vinnare, men den dagen jag tar de första stapplande stegen ut i rampljuset är jag en vinnare då jag tagit mig dit jag drömt om och jobbat så hårt för!

Jag lever och tränar efter två ganska enkla motton! De som hjälpt mig mest av allt igenom hela livet är " Crea Diem" - "skapa dagen", då jag många gånger om fått lära mig att här i livet kommer väldigt få saker till oss gratis! Vill du något, får du fan se till att jobba för det! Det andra mottot är "eyes on the prize". Utan en målsättning att sträva mot blir det oftast så att man stannar upp och på så vis blir fast och står och stampar på samma plats! Det som driver mig framåt här i livet är att har jag hittat något jag verkligen vill och brinner för, så ser jag till att ta mig dit, och inte se hindren på vägen, hela tiden sträva mot mitt mål och min dröm!

Så mitt tips till alla som har drömmar här i livet är helt enkelt att kämpa för dem, ge er själv tid att ta er dit, och se inte hindren på vägen! Så fort du tappar målet i sikte blir vägen bara längre och jobbigare!"







Vikt ca: 85kg

Lite resultat:
Bänkpress: 90kg 12reps
Chins: 18st
Dips: 30st
Rodd 1min: 351m

Efterord:
Niclas är en av dom får personerna som verkligen lyssnar på vad man har att säga..han tränar snyggt och kontrollerat och gör allting på gymmet med en baktanke..han prioriterar och fokuserar hela tiden på underutvecklade muskelgrupper och är en ren fröjd att se när det gäller övningsutförande...även om hans armar växer bara av att se en skivstång.. =)..kort och gott: Jag är stolt över dig!

Veckans

Veckans träning.

Måndag: tungt bröstpass..har gått segt sedan jag var borta från träningen en månad men blev i bänkpress 115kg*5,5 och 125kg*3,3,3 höjde vikterna med 5kg sedan måndagen före och det gick relativt lätt..
kommer köra på 120 respektive 130kg med samma reps på måndag.

Tisdag: Yoga 1 timme.. jobbigt men välbehövligt för flexibiliteten.

Onsdag: Ben högreps. blev 16 djupa reps på 135kg vilket var 2 reps sämre än veckan före så det är bara till att kriga vidare. blev lite lekande i slutet av passet..provade något jag aldrig har gjort innan..frivändningar, frontböj(riktig röven i hälarna böj) och pushpress i följd utan bälte. fick upp 90kg ganska lätt så jag var tvungen att prova på 100kg med..frivändningen och frontböj på den vikten var lätt men pushpress på 100kg+ utan bälte är inte min starka sida då jag brukar vara instabil i bålen/höften..men inte denna dagen, stabil som fan och vikten flög upp på raka armar utan större problem. gott gott.

Torsdag: Biceps, Bänkpress högreps. Stångcurl 5*5 på 60kg..gick tungt så jag har en bit kvar upp där jag har varit. bänkpressen blev 35reps med tydligt och markerat sträck på 60kg..vet inte varför jag tappade så många reps här idag..har iofs inte kört efter biceps innan men så gick det iaf..
hela bänkpasset blev: 60kg*35, 70kg*25, 80kg*17, 90kg*13, 60kg*22. allt strikt.

vila imorgon

Lördag: roddintervaller..sugen på att knäcka 380m-gränsen på 1min i rodden. 379m är mitt nuvarande pb..och det var i jeans och t-shirt på fitnessfestivalen- 09 en vecka efter jag vann decembercupen och jag vägde bara 82kg.. nu väger jag 90kg och har sämre tryck..det håller inte!!! =)

Söndag: Styrkelyft. Tunga passet..! 

Glad påsk! 


Hinderbana

Sprang hinderbana för första gången sedan lumpen i Lördags med ArmyFitness-gänget.

kände att jag hade mer att ge men ville inte gå på för hårt för tidigt som i Mark/Burpeeutmaningen..
lyckades sträcka knät lite i ett hinder och två andra hoppade vi över(sprang bredvid) av säkerhetsskäl.
kul träning. kommer bli fler gånger i sommar!

SL

Video från Söndagens träning:

kör lätt, mellan och tungt pass..detta var det lätta passet..blev 3 övningar på lite över tre timmar..en jäkla massa set =)

Såg att Samir la upp en sinnessjuk video igår..slå detta:


Kör hårt!

Söndag

Körde böj och mark med Kalle Lane, Bamse och gänget idag..kommer filmklipp imorgon.

Nuvarande träningsprogram

Måndag: Bröst, Triceps (Tungt) samt lite axlar

Tisdag: Vila

Onsdag: Ben Högreps, Marklyft Teknik/explosivt, vader

Torsdag: Bänkpress högreps, Biceps

Fredag: Dips, Chins

Lördag: Någon form av intervall/kondition

Söndag: Böj/mark Styrkelyft, vader

Alright! då blir man 28år imorgon! trevligt! =)

ha en underbar vecka!

burpeeeeeeeeeeeeees

Svarade på en Marklyft/Burpeesutmaning idag.
5 omgångar av 5 marklyft och 10 burpees på tid.
 130kg för killar och 60kg för tjejer i marklyft

gick som följer:
4:27
det klart jobbigaste jag har gjort iår! blodsmak och helt förstörd i över en kvart!
kan nog förbättra tiden avsevärt med lite intervall/konditionsträning samt slipa på tekniken..

Sis klarade det på ca 3:45 men jag klantande till det och raderade videon...efter jag hade skojat om att jag råkade radera den.. =(

har en bit ner till Sewéns tid på 2:57..men då måste jag också prioritera skiten och jag har mycket annat att prioritera som det är..

Dagens matkasse:


Böj och Mark med Strongmankillarna imorgon! ska bli kul som fan!

Kör hårt!



Bröst, Biceps

Hade mitt högrepspass för bröstet idag och lite bicepscurl därefter..
gick som följer: (alla reps med tydligt stopp i toppläget)

Bänkpress:
60kg*42
70kg*20
80kg*14
90kg*11
60kg*25

tanken är att jag ska börja på 60kg tills jag klarar 50 reps och sen höja startvikten.

Bicepsen går trögt men det beror mest på att de har varit kraftigt underprioriterade ett tag.

Stångcurl:(lagom strikta)
50kg*8
50kg*8
60kg*4
60kg*3
60kg*4

därefter fortsatte jag med scottcurl och hantelcurls innan jag avsluatde passet med lite underarmsträning..

framöver ska jag ta tid mellan seten och troligtvis köra på 2min vila.


Back!

På det igen!
har haft lite bloggtorka på sistone..men drar en snabb sammanfattning!
¨
har lagt ner den specifika viktökningsdieten men har ändå gått upp lite och ligger stabilt över 90kg nu..
har satt ett minimum på att äta minst 5 frukter om dagen och mer grönsaker.

Träningen går segt..har inte kommit upp i styrka riktigt i pressövningar sedan uppehållet..däremot så börjar benen gå riktigt bra..satte pers i boxböj* med 180kg i Söndags och 17reps på 135kg i knäböj idag!

*boxböj är när man knäböjer mot en pall/box eller likanade som man sätter sig på så man tvingas påbörja den uppåtgående rörelsen från i princip avslappnat läge i benmusklerna..själv har jag boxen på sådant djup att böjen blir tydligt under parallel.

Var på SKKF:s Styrketräninginstruktörsutbildning Steg1 hela helgen.

huvudsakligen Anatomi, genomgång av övningar och träningsupplägg. 
gick samma kurs 2003 men behövde friska upp minnet inför steg2 som jag ska gå i höst. 

Kommer inte kvala till Fitnessfive i Kristianstad iår eftersom det krockar med tävlingen i Lund där jag ska kvala in till SM i klassik styrktelyft som går av stapeln i Augusti..istället blir det en färd till Karlskrona för att kvala i FitnessFive!

dags för lite mål kanske

* Ha kul
* Prestera bättre än alla som är lika långa eller längre än mig (183cm) i FitnessFive!
Ako ska ta mig fan vara den enda i landet som ska ha en chans mot mig då! Han ska inte få alla grensegrarna mot mig iaf! det var en stor komplimang för att komma från mig btw... =)




Ha en underbar kväll!

RSS 2.0