Hyllning!



Idag hyllar jag min Polare Anders!
efter 90 dagar sund diet och varierad träning gjorde han sin formcheck.. kolla in resulatet på länken nedan!
http://blogg.familjennilssons.se/#home

Helgen

I helgen drog jag och min syster ihop till lite grillning följt av utgång..blev fullt ös från kl.19 till 07..







öl, jägermeister, kaffe, marrängglasstårta (som Vicky hade med sig och som var extremt god) och kladdekaka..
sen bar det av mot malmö och vidare förfest till kl 02 och därefter etage till kl 05 för att vara hemma igen vid 7 på morgonen! riktigt lyckad kväll/natt..
sov till 14 på söndagen och drog mig upp till gymmet för att bomma två ggr på 180kg i knäböj..men avslutade lite snygg med en femma på 150kg så jag är nöjd och trycket är uppenbarligen tillbaka..

jobbade som vanligt igår och har haft fridag idag...skulle tränat men somnade hela eftermiddagen och fick ihop ca 15 timmar sömn sedan 24 inatt..var nog lite sliten efter helgen fortfarande..

flyget till New York och Las Vegas är bokat och den 18 september lämnar vi kontinenten!  =) längtar!!!!!

tack för en härlig helg och speciellt Mamma som gjorde mycket mer än du behövde!! love ya!

Rejäl

vikten..vägde 76,6kg 10juli och nu..87,3kg i shorts..

Dags för en ordentlig uppdatering..har varit mycket på sistone..vi börjar med Beachhandbollen i Åhus..


en av dessa killarna gick tillbaka till gymmet..en la av...gissa vem..=)





Team HAK spelade 6 matcher och förlorade alla..=) men kul var det! Jag tog upphoppet i början av alla 6 macherna dessutom så det räcker för mig...skulle vara en chins/dips tävling i gymtältet som jag hade tänkte vinna men dom packade ner tidigt pga..regnet =(

I onsdags var jag och provade lite Strongmanträning i Sjöbo och det gick väl helt ok..med bristande teknik rubbade jag det mesta hyfsat bra så jag kommer troligtvis träna lite med dom stora killarna en gång i veckan för variation..

Nu till dagens I-landproblem...mat som inte får plats i tallriken...har i flera år haft för mycket mat i mina små IKEA-tallrikar så när man ska blanda runt filen och muslin så hamnar hälften bredvid...men inte nu längre! köpte en större tallrik på ÖB!
och i den har jag varje morgon öresundsfil minst 3dl, minst 100g musli, blåbär, hallon, björnbär och honung..till det mivi total (multivitamin/mineral) omega3(fiskolja), proteindrink och kreatin i perioder...kreatinet antingen direkt i filen eller i proteindrinken, en stor kopp kaffe.. och allt det avnjuter jag vid datorn i lugn och ro medans jag går igenom mail, bloggar och annat skit =)
ibland kör jag med havregrynsgröt istället för fil/musli och då häller jag proteindrinken på för att kyla av och äter det så..ibland häller jag även proteinpulvret direkt i filen och blandar runt..dock bara vassleprotein då...blir skitgott speciellt med mint/choklad smak!


Office US halloween avsnitt på den vänstra skärmen och surfa på den högra..hur klarar sig folk med EN skärm?

Dagen har varit lugn som alltid på sommaren när man kör mjölk..körde Jims runda för sista dagen idag och en liten rolig grej inträffade på shell...det har varit en hyfsat söt tjej som har jobbat där de senaste två gångerna, men inte idag...så jag frågade den trevliga blatten om inte den söta tjejen jobbade och så svarar han direkt att han kan ringa henne..
(tänk blattedialekt)
jag - nej nej lugna dig..men du kan hälsa från mjölkkillen.
han - vet hon vem du är då? 
j - det vet hon säkert..
h - jag kan hälsa från muskelkillen
j - gör du det.

sen var det inte mer med det..förrens precis när jag skulle köra som han vinkar in mig igen..
h - jag ringde henne, hon kommer om 50min
j -*skratt* vad trevligt men jag ska till malmö nu
h - jag gillar dig mannen jag fixar detta, kör ut lite ställen och kom tillbaka sen..
j - nä, det har jag inte tid med men har du papper och penna så kan du ge henne min bloggadress..
h - okej mannen jag fixar detta!
j - *skratt* tack! trevlig helg!

så shelltjejen..väldigt många förväntar sig en kommentar från dig här i bloggen nu..
[email protected] på msn..men om du visar dig vara psyco så blockar jag dig direkt..=)

Bröst, Triceps högrep strax på gymmet! och sen ikväll är det dags att boka flyg till New York och Las Vegas!

ps jag var riktigt nära att lägga ut en bild på mina skinkor från innan invägningen men jag drog gränsen där..

jag bjuder istället på en bild från -04 klen men hård =)

Fin kommentar Anders men såhär ser denna fitness killen ut off season tjock och glad 13dagar efter tävling och ca 11kg tyngre:



det här med att se avslappnad och glad ut när man spänner sig är inte lätt...=)
iaf så är jag tillbaka och lite tyngre än när jag börja deffa..ligger på ca 87 kg nu och har satt gränsen vid 90kg..magrutorna är här för att stanna så det är dags att hålla matkonsumtionen nere under vardagarna nu! dessutom vill jag hålla mig liten och smidig som nu resten av livet ändå...
passet gick bra..körde högrep till brösten och tricepsen brände utav bara helv...!

träna inte för mycket nu mina vänner, det blir inte bättre... when you´ve had enough, you´ve had enough!!!
fan skulle varit hos K nu och beställa biljetterna...måste dra! ciao! 

Svar:

"Jag tillhör en av dina bloggläsare. Du har ett imponerande förhållningsätt till träning och livet. Syftar främst på "Motion creates emotion".

Något säger mig att du vet mer om träning än mig :)
Har ett Schema som passar mig väldigt bra för tillfället men mycket vill ha mer. För tillfället tränar jag 4 grr/veckan. Funkar det och löpträna samt andra fysiska aktiviter för att uppnå en god form utan att det har någon dirket påverkan på min "vanliga träning"?

Min mail är [email protected] men skriv gärna om ämnet på bloggen om du asner det vara intressant."
 
Mitt svar:
Jo ämnet är intressant men informationen för liten för att ge ett bra svar..först och främst vad är "god form" för dig? vad är dina exakta mål? kg, kondition, cm , varvtider etc. dom måste vara mätbara..god form räcker inte..(enl. mig)..och inom vilken tidsram ska du nå dina delmål och mål?
man blir bra på det man gör...jag löptränar själv inte något nämnvärt men min hårda styrketräning ger mig ändå grundkonditionen att springa en mil utan några större problem i hyfsat tempo.. min logik säger mig att för mycket löpträning onekligen måste vara negativ för muskelbyggande och hämmande i den frågan. därför man aldrig ser vältränade fotbollsspelare (fast dom tränar på gym) eller elitlöpare..
bara att träna 4ggr i veckan är mycket..och att sen löpträna och göra andra fysiska aktiviteter utöver det borde ge kroppen få möjligheter att återhämta sig optimalt och växa (om det nu är ditt mål)..


Jag är ingen fulländad expert i ämnet..och hänvisar dig därför att anlita en personlig tränare som kan hjälpa dig efter dina förutsättningar och ge dig den information du vill ha med vetenskaplig förankring..

Laddad men svag..

Duvjävlar...för ett par veckor sedan när jag skulle köra till jobbet satt två duvor mitt på gatan och det var uppenbart att dom inte tänkte flytta sig så jag körde riktigt nära och varvade motorn..backade tillbaka och nog fan satt dom kvar och hånade mig..för att sedan långsamt gå till sidan..
sedan dess har duvor provocerat mig nästan varje dag genom att flyga ut framför bilen och lastbilen och jag har tänkt varje gång att nu är det bara en tidsfråga innan det smäller..
jag har aldrig kört på en duva eller ens tänkt på dom i trafiken direkt förrens de senaste veckorna och idag small det..rätt in i grillen på lastbilen på E22:an..
tankens kraft? law of attraction?..precis som när man tänker på en person mycket och träffar på den på de mest otänkbara av ställen..hmm tanken kraft eller ej..

Träningen går segt..har gått upp ett par kg som sagt och äter regelbundet och mycket kolhydrater samt har dragit ner proteinet från 250-300g per dag till 160-170g..(väger 83kg)detta för att någon påstod att det skulle vara ohälsosamt och onödigt att ligga över 2g per kg kroppsvikt...vilket jag nu läste att det inte finns några vetenskapliga belägg för...
den enda skillnaden jag har märkt var att jag körde 7reps på 150kg i knäböj för två veckor sedan och knappt 6reps på 140kg nu fast jag är ett par kg tyngre och har mer vätska och kolhydrater i kroppen..det gäller inte bara knäböj..är svagare i allt..från 7-8reps på 120kg i bänkpress under deffen till 3reps på samma vikt nu..

körde bröst/rygg idag..fick bra kontakt men vikterna var inte riktigt på den nivå jag vill för att känna mig nöjd...avslutade med att köra 1 min i rodden för att kolla mitt utgångsläge inför decembercupen och det blev 355m (ska göras på en rodd av märket "concept2" om nån vill jämföra) vilket kändes helt ok efter stångrodd, chins och latsdrag med smalt grepp under styrkepasset..kommer lägga in lite intervallträning framöver för att sätta ett riktigt bra resultat i rodden på tävlingen..jobbigt som fan.. men det ska göras.. =)

beachhandboll i åhus med gymlaget imorgon! ska bli en kul grej!
trevlig helg!

Video och bilder

kroppen återhämtar sig för fullt och mättnadskänslor existerar inte..83kg+ i skrivande stund men jag avvaktar till 85kg innan jag orkar bry mig..=) vill ju inte upp till 90kg igen om jag ska gå på nästa deff i slutet av septemeber..

här kommer till att börja med ett hopklipp av mina moment i tävlingen och jag kommer fylla på med bilder efterhand som dom trillar in..

  

morgonen fredag (invägningsdagen):



Tävlingsdagen (Lördag):


Mamma och Jag =)


Lite snack med en av mina nyvunna vänner från tävlingarna... http://www.metrobloggen.se/anderssvensson


några av mina Släkt/vänner/fans =)




Fokus..


Andraplatsen klar så jag föll tillbaka och pustade ut av lättnad..härlig känsla!


Topp fem i förgrunden..sjuka armar killen längst till höger hade!!


Tävlingen slut och ölen i näven! =) after beach och buffé följt av nattklubb väntade..får 750bilder till av jörgen imorgon så det kommer nog några till och så ska jag försöka jaga ifatt några från firandet på kvällen!

i övrigt så har jag kört ett lätt axelpass idag..ska nog till sjöbo och prova på att köra lite strongman moment imorgon och om jag orkar rubba någon av grejorna så blir det nog "sjöbos starkaste man" som en kul grej i början av augusti som väntar..=)
hann även med lite beachhandboll med gymgänget inför åhus på söndag och sen blev det grillning och bad ikväll..
borde sova för en timme sen men jag satt uppe och kompletterade inlägget för er skull..puss och kram!

Fitness Five -09 Stolt 2:a

Tävlingen avslutad och mitt resultat blev som följer: bänkpress: 76,5kg 24 reps bicepscurl 38,5kg 22 reps, knäböj 115kg 21 reps, chins 27 reps, dips 34 reps..
utförandet var mycket striktare än i ystad och går inte att jämföra rakt av men jag höjde mig ändå i de tre första momenten och vann bicepscurlen och chinsen..
1:an började med att göra 45 reps i bänkpress och sen höll han försprånget utan några som helst problem..grym kille!
det var hårt om andraplatsen..jag tog den med en repetitions marginal..riktigt nervpirrade och förlösande känsla när det stod klart..
och mina mål då:

1. Vinna: misslyckades
2. Vinna över alla som är lika långa eller längre än mig (183cm): JA
3. Vinna någon delgren: JA (bicepscurl och chins)
4. Slå alla mina resultat från kvalet: var så mycket striktare här men lyckades ändå slå tre så: NJA
5 Ha kul!: JAAAAAAA!!! =)

vikt vid invägning fredag kl 19: 76,6kg vikt lördag natt efter tävling och fest: 81,4kg =)
Bilder och videos kommer under söndagen eller i början av veckan!

tack för allt stöd!

over and out!

tills vidare: Postat av: Jörgen

Jag har lagt upp några av dom bilderna jag tog här: http://forum.body.se/showthread.php?t=46853


Incheckad och invägd.


Incheckad på Scandic hotell i halmstad..

Coach Björn tar det lugnt..


Bastu en timme innan invägning..har underställ som är genomblött under med..


mager och svettig..


torka svett och sen iväg för invägning..


stannade på lidl på vägen tillbaka för att fylla på med kolhydrater i alla dess former..


chips, kyckling och chilisås för B-boy! =)
som stack upp till gymmet för att bränna lite sen..medans jag låg kvar och vila..


och för mig..
Lättare än på 5 år invägd på 76,6 kg kl 19..nu två timmar senare efter ris, lax, broccoli, spenat, nötter, nötfärs, chips, digestive, choklad, kexchoklad, godis, banan, proteinbar och 2 liter vatten ca 80 kg =)

nu blir det vila och äta lite till om en stund..därefter sova och äta frukostbuffé vid 7 tiden...najs!

Nu jävlar..och ni som kommer och hajar..gör det ordentligt..det gör skillnad omm man hajar eller HAJAR! vi ses imorgon!
sov gott!

Fitness Five Final

har varit lite dåligt med uppdateringar eftersom jag har varit fullt fokuserad på tävlingsförberedelser på sistone..
morgonvikten har varit som följer:

28/6           81,2kg
29/6           81,4kg
30/6           80,5kg
1/7             81,2kg
2/7             80,0kg
3/7             79,7kg
4/7             80,0kg
5/7             79,8kg
6/7             79,6kg druckit 5l vatten saltat allt som fan
7/7             79,3kg druckit 5l vatten översaltat allt samt ökat kolhydraterna och 
                              dragit ner proteinet till 2g/kg kroppsvikt
8/7             79,2kg druckit 5l vatten översaltat allt samt ökat kolhydraterna och 
                              dragit ner proteinet till 2g/kg kroppsvikt
9/7             79,3kg druckit 5l vatten INGET SALT samt ökat kolhydraterna och 
                              dragit ner proteinet till 2g/kg kroppsvikt
10/7           77,9kg

hittils idag druckit en dl kaffe (kl 07:30), tagit lite formbilder och gått ca 40 min..därefter ätit rejäl frukost med havregryngröt, minimjölk, 1dl vatten och 50g dietpro (smakade flytande chokladpudding), bär, omega3 och multivitaminer.(kl 09:00) invägning kl 19:00 och kommer fram tills dess äta 2-3 proteinbars á 55gram..
kommer tidigt i eftermiddag ta en fjärdedels dos laxermedel för att vara säker på att bli tom i systemet och eventuellt försöka hitta en bastu innan invägningen...efter invägningen blir det massor med vatten, ris, lax, vatten, vatten, ris, nötfärs, ris, kyckling och lite till ris samt vatten..=)
sitter och är härligt mätt nu men dagen kommer nog bli lite småseg om ett par timmar...=)

här kommer morgonbilderna:

direkt från sängen till gymmet, helt utan pump och trött i ögonen.





Målen för tävlingen är som följer:
1. VINNA
2. Vinna över alla som är lika långa eller längre än mig (183cm)
3. Vinna någon delgren
4. Slå alla mina resultat från kvalet
5 Ha kul!

Tack för allt stöd från Familj vänner och gymmet!
Let´s do this shit!!!
tar med laptopen och gör en uppdatering ikväll efter invägningen..nån gång runt kl 20-22.

later!

Helg, hav och grill!


Lomma beach!




Protein!!



Härlig sommarkväll, pool och grillat hos Niclas...blev currymarinerade kycklinginnerfileér med grönsaker och vatten för mig..medans de andra festade loss ordentligt...en vecka till bara...

Psycoblick och förbjuden frukt...

Snart..

Dagsformen drygt en vecka innan finalen i Tylösand:


ska bli skönt att få det avklarat och sluta vara matfixerad sen =) sola och bada i Lomma imorgon! yay! =) lättkesella-tajm nu! gonatt!


RSS 2.0