En vinnare!

Hyllningsinlägg till världens bästa tjej och vän!



Före: Våren -09 och tidigare




Nu 8kg lättare och knappt ett år senare:



från 64kg ner till 55-57kg sedan i våras och med det menar jag en konstant och hållbar vikt inom det intervallet (55-57kg) under det senaste halvåret!!! 

Hennes egna ord:

"Hej vännen!
Ja jag kan skriva lite kort ju.. du vet ju hur jag lätt rinner iväg när jag börjar.. o jag vill ju inte att mitt skrivande ska hamna under "dagboken".. hehe  hopp hopp
 
En typisk dag för mig är ca såhär..
Vaknar, tar en kopp kaffe, 20 min efter, morgonpromenad eller morgonlöpning ca 5 km på tom mage, (varvar det lite men just nu mest löpning.. i min "hälsosamma start i livet" blev det promenader.)
 
Hem o äta frukost.. oftast: En skål, Öresundsfil, pumpakärnor,solrosfrö,kanel,havregryn,blåbär (proteinpulver) vatten att dricka.
 
Mellanmål: Frukt eller knäckebröd m. keso + kaffe
 
Lunch: Sallad, avocado o grönsaker med lax eller kyckling keso till. Är jag hemma blir det ibland: Havregrynsgröt med kanel, hallon, mjölk på (shakad med ½ dl proteinpulver)
 
Mellanmål: Frukt, banan, äpple eller dietpro drink, gärna KAFFE med :)
 
Middag: Husmanskost.. med mer sallad o mindre kolhydrater (pasta,bulgur,potatis m.m) Dock alltid fullkornsprodukter. Gärna rena varor som kyckling, fisk, kött.. icke panerat och inte nermalet som ex:korv, fiskpinnar o sånt slabbit  Dricker mjölk.
 
Kvällsmål: Frukt, dietpro drink, eller smoothie gjord på fil,mjölk, frukt & bär.
 
Detta är en typisk vanlig dag för mig med kosten.
 
Träningen då: ca 6 dggr i veckan: morgonpromenad/morgonlöpning
Gymmet: 3-4 pass i veckan, (bic/rygg, bröst/tric/mage, rygg/ben, 4:e passet blandat helkropp med fokus på hög puls)
Konditonsträning gärna 2ggr/ vecka.. löpning, simning, cykla
Ridning: 4-6 pass i veckan
 
För att testa mig själv just nu och 7v tillbaka äter jag inte godis,kakor,efterrätter eller snacks.
 
Annars i vanliga fall käkar jag godis på fredagar eller lördagar...äter kakor och kalasmat när man är bortbjuden. Pizza ca 2-3 ggr i månaden. Ser inga hinder när det inte är en vana.
 
Festar när det är fest o man är sugen på festa.. för min del ca 1-2 ggr/ mån. Ibland mindre. Samma där, ser inga hinder när det inte är en vana. haha.. nej men brukar inte bli så mycket sprit faktiskt.
 
Skriver ner dagligen vad jag äter/dag och hur jag har tränat/dag.. dels för att se vad man äter och hur jag tränat under veckans gång. Periodvis är man mer eller mindre taggad och då anpassar jag min träning därefter. Men oftast är man taggad för nya resultat m.m. Kosten är sig ganska lik överlag.
 
Helgens frukost eller ofta lördagens, blir ofta frukostbullar, eller hembakade nyttiga scones med varmchoklad att dricka.
 
Egentligen har jag ändrat ganska mycket på kosten under lång tid.. men med resultat i samband med kost och motion så mår jag bra av detta. Dessutom är småätandet bortaget vilket resulterar i att jag blir sugen på mat och blir hungrig. Rutiner har gjort sitt!  Men utan dig Tobbe skulle jag nog aldrig kommit igång. Ser träning bara som roligt och en utmaning att förbättras! Ibland hinner man mer eller mindre men får anpassa träningen efter planering, motiovation och prioritering så brukar det funka. "




Bilder i all ära..men styrkan då..från 0 dips till 13!!!!!
tvingade henne att göra ett par igår bara för att visa! =)


Ibland känns det hopplöst när folk vill ha hjälp med kost och träningsprogram..när man får höra att "jag är seriös och denna gången ska jag verkligen" bla bla bla..det finns så jävla mycket dålig karraktär och ibland ger man nästan upp hoppet och slutar lyssna när folk ber om hjälp..men så kommer ljuset i tunneln! en tjej som gör vad hon behöver för att komma dit hon vill..som inte ger upp när det blir svårt..en tjej som lyssnar och inte är rädd för mat eller att festa loss!
inte nog med det..hon slutade röka för ett år sedan med..
Quitters never win and Winners never quit!

DU är en WINNER!


bör tilläggas att du har gjort allt jobb och slit själv och att jag bara är en av dom som har hjälp dig på vägen! tex så har Elle (min syrra) varit minst lika delaktig! och för att citera Ogg Mandino "There is no such thing as a selfmade man or woman, we all need help"


Open mat

Besök från Eslöv igår..har inte behövt klappa ut på 8-10 träningar nu men denna killen lyckades..jag fick han dock först genom att hålla om hans nacke och trycka hans näsa mot mitt bröstben...vet av erfarenhet hur oskönt det är.. killen var 85kg muskelmassa..värdig motståndare! i övrigt så var alla duktiga men de flesta var lättviktare (under 80kg) vilket ger mig en hyfsad fördel...men å andra sidan får väl folk skylla sig själva om dom har valt att inte lägga på sig massa.. =)


Trött

låg och läste långt in på natten igår så jag är helt slut idag! därav väntar dagens inlägg en dag till..hmm heldag imorgon + träning och sen upp 03:20 på fredag morgon..vid närmare eftertanke så tar jag det på fredag istället.. =) gonatt!


jodå!

vaknade 11:30 i morse av dörrklockan..behövde tydligen sova ut..tränar alldeles för mycket nu..men det är ju så j... kul!

var en runda och hälsa på Mormor och sen var det dags för dagens axel/vadpass!

sittande axelpressar, hantellyft framåt, baksida axlar, hantellyft åt sidan, shrugs...efter det tänkte jag ta ut det sista som jag hade kvar i stående pushpress..mitt personbästa är att låsa ut 100kg..missade ett par försök på 102,5 och 105 kg härom veckan..men det kändes fortfarande lätt på 90kg idag så jag slängde på 110kg och missade precis...på det igen och på andra försöket satt den fantamig! 110kg snyggt utlåst! höjning av PB med 10% som avslutning på passet! guttttt!!

video från det misslyckade passet härom veckan! =)
 


vilodag imorgon och inlägget jag har längtat efter att göra kommer då!
kommer även spåna på lite planer om eventuell flytt till Malmö..

och förresten! min Lillasyrra är färdigutbildad PT nu! grymt stolt!


Biceps

utmanade elittåget från stockholm i bicepscurl på 50kg härom dagen..gick som följer..
utförande. strikt med kontakt mellan rumpa och övre delen av ryggen mot pelaren bakom under hela fasen nerifrån och upp till hakan samt helt utsträckta armar varje repetion..maxtid 75 sek 



jag pumpade ut lite på 40kg efteråt..

idag var det knäböj på schemat..
satte en 5:a på 170kg förra veckan och drog till med en 4:a på 175kg idag..kändes stabilt så jag gick upp och satte nytt pers på 182,5kg efteråt..glömde kameran så jag får ta och filma det nästa pass..fast då får det väl bli 185kg..=) gick upp till 200kg sen och körde lite halva reps..good shit!
(och för att du ska förstå så är 185kg alltså som att ha Bosse, Madde och dig på axlarna..)

Drar ihop sig till min första kampsportstävling nu med och strongmanträningen sätter igång på söndag om det är väder!

220kg ska sitta i marklyftet innan månaden är slut...

har ett riktigt roligt inlägg som kommer i dagarna så missa inte det!

vad annars! riktigt lyckad hemmafest i Malmö i lördags..lite fylla lite snetändningar och härlig stämning! gott! =)

Sist och långt ifrån minst! min kusin Niclas tog 100kg i bänkpress för första gången härom dagen! lätt! så jävla härligt..visst är det kul när man själv tar PB..men första gången 100kg i bänk är något speciellt..Dubbel glädje på det! kan inte bli bättre! Vet att du gillar att tacka mig..men du gjorde jobbet! jag bara putta dig lite i rätt riktning! du e grym! =)



update

helgen blev hård med alkohol, utgång i malmö och alldeles för lite sömn..ingen träning alls förrens idag..
bytte ut KM-passet mot ett benpass eftersom jag fortfarande har träningsvärk i triceps efter övningarnas övning alla kategorier..liggande tricepsextension med skivstång..

var uppe och gjorde ett försök på 185 i knäböj vilket inte gick..tog därefter en rep på 180 som jag följde upp med en 5:a på 160kg..satsar på en 8:a på 160kg nästa pass..

efter passet fortsatte min mission att bli vig..

kämpar för varje millimeter och idag lyckades jag änligen få upp hälen på smalbenet..
sen har vi ett par killar på träningen som bara slänger upp en perfekt lotus direkt..menmen man uppskattar väl mer vad man får kämpa för.. =)


med lite hjälp nådde jag =)

slängde ut en liten utmaning på fitness fives sida på facebook förra veckan..utmanar alla Atletic fitness killar i min klass (+180cm) i Fitness five 2010.. hoppas någon riktigt självsäker och kaxig nappar så man kan få igång lite mer tävlingsinstinkt..
dessutom kan dom ju knäcka mig i SM i AF till hösten sen med.. =)

datumen för årets tävlingar ska komma upp närsomhelst nu och det blir tydligen kval både i Kristianstad och Ystad och sedan final i Åhus!

Mina mål preliminärt ser ut som följande iår:

1. Vinna (har en känsla av att Linnsén sätter stopp för det iår ändå..han ligger visst runt 50 reps i bänk nu så det skulle väl vara en skada isof..haha men han är för sjyst för att önska något sådant =)
2. Vinna över alla som är lika långa eller längre än mig
3. slå mitt resultat från förra året (128reps)
4. Vinna någon delgren
5. Ha kul


Good shit!

laddade med lite Potatis och lax innan dagens benpass och rev av följande på 150kg:

 
rejält personbästa med ett par reps. var inte 100% nöjd med djupet när jag kollade videon..men nu när jag har pauskollat varje rep ser jag att det är tydligt under parallel vinkel så den åker ut på bloggen! vassego!

Anders! vi kan ta detta som en delutmaning innan våra 200kg i böj..detta är mitt bidrag!
i övrigt så utmanar jag alla som är 182cm+ samt -91kg också 
Jag= 183cm och 88,1 kg i morse..ca 90 kg vid träningen

varför har man könsindelning i sporter som curling där fysik inte är en faktor? eller?

bästa OS-sporterna:
1, skidskytte! vilken otroligt jobbig blandning av sporter! imponerad!
2, skicross! riktigt rolig action i 4-manna heaten
3, Curling! förvånansvärt spännande! taktik, precision, nerver!
4, shorttrack! såg inte det själv iår men någon repris från tidigare tävligar..allt kan tydligen hända =)

tråkigaste:
Utförsåkning! orka sitta och kolla på en och en som åker och hoppas på att det är ett minus framför tiden när de går i mål..nä fy ...!
Ishockey: lika tråkigt som fotboll..(undantag: VM i fotboll när Sverige spelar och OS final i Ishockey om Sverige är med.)

Robin! planerna för 2010 är: submission wrestling i april, fitnessfive i sommar, sjöbos starkaste man i aug, sm i atletic fitness i sept, och kanske lite tävlingar på fitnessfestivalen om jag känner för det i december.
kul att du följer min blogg! jag kollar alltid din när du har uppdaterat med! jäklar vad du åker runt i asien! knappt avundsjuk... =)


Som sagt

Har inte varit på humör att göra något den senaste veckan men nu börjar det fantamej ordna upp sig! avslutade förra veckan med en riktig vilohelg..kom hem från jobbet 13 på lördagen och gjorde inte ett skit! beställde kebabrulle med Kniv (Fredrik) och drog ner till mmaträningen för att bara kolla...resten av dagen och kvällen blev ren vila..somnade tidigt och sov 11 timmar..körde sen hem till mormor vid söndag lunch...åt och la mig på soffan hela eftermiddagen..men sen kliade det i träningsnerven så det fick bli ett lugnt Bröst/bicepspass med fokus på kontakt och negativ fas..vikterna toppades på 120 i bänkpress och 50 kg i stående bicepscurl..inget imponerade men satan vilken träningsvärk jag fick av att bara plåga exakt rätt muskelfiber..lite bodybuildingtänk där..skönt som omväxling..

nu börjar äntligen mobilen jag ska köpa trilla in i lager..men vilket abonnemang ska man välja..har halebop kontantkort nu och ringer för ca 150-200kr i månaden..vill dessutom kunna surfa i 3g och lägga upp bilder/filmer i bloggen..några tips?

Liten video från fredagens träning...fortfarande extrem nybörjare när det gäller marklyft men det gör inte ont i ryggen längre så kanske det kan bli regelbundet istället för en gång i halvåret nu..=)
trappade även upp lite chins till 40kg+ och sen ner till 20kg och slängde remmarna..men greppet var fucked upp efter marklyften ändå =)


min tidigare pers (utan remmar) i mark är 210kg och det gick riktigt lätt men här på 220kg ville det sig inte riktigt..min tidigare erfarenhet har varit att om jag väl får skiten av marken så går resten av biten också..men ikke..och btw oroa dig inte herr Espenkrona..jag plockar dina 217,5kg nästa pass

Thomas! hur går träningen? nötat in stockpressen hela vintern?

lite jobb nu!
hoppas min lundafrisör har tid idag..har nobbat mina två tidigade drop-ins..och jag gillar inte när håret börjar lägga sig på öronen.. =)

haj svaj!

RSS 2.0