ok

Angående magrutor:

  • man får inte magrutor genom att träna magen..hade du inte haft några magmuskler från början så hade du inte orkat bära upp din egen kropp...
  • har du inte magrutor så beror det på att du har för mycket fett ivägen..
  • du kan inte bli av med det fettet genom att träna magen
  • Du kan inte punktbränna fett..(förutom med fettsugning) haha
  • Om du vill ha magrutor så höj din förbränning (gå, jogga, spring..vadsomhelst som får upp pulsen) eller sänk intaget av mat..helst både ock..

Det slog mig härom dagen när jag stod på Crosstrainern hur lätt det är att gå ner i vikt om man inte är mån om att behålla maximal muskelmassa..jag menar att många vill ju gå ner i vikt..bara gå ner i vikt..vilket jag inte kan förstå..för mig är målet alltid att vara fit och hälsosam..
men även om det är enkelt..(röra sig mer och äta mindre) så letar folk efter genvägar..(tv-shops grejor, fettförbrännande piller etc..)

Nu på midsommar så bjöds det på Mamma scans köttbullar..eller som jag kallar det "mystery meat"..det lilla kött som är i dom iaf..hur tänker folk som vet att allt restskit mals ner till just sådana produkter..eller folk som vill snåla och köper billig "dennis korv"... jag satt och lyssnade på radion när en kille som hade jobbat på scan beskrev vad som användes i dom här produkterna..fy fan..om man väl ska äta korv..vilket jag anser alltid innebär en risk..så välj för ... de varumärkesskyddade produkterna.."wienerkorv" "prinskorv" etc som har krav på innehållet..som vanligt är det alltid upp till var och en..därför ger jag bara en ond blick till de som är föräldrar och föder sina barn med sån här skit..

det händer att jag äter på mc donalds..sällan och inget jag är stolt över men så är det..


provade lite bänkpress och dips idag..känns fortfarande lika illa..kan ta i men har inflammation i något muskelfäste i axeln..bicepscurlen vågar jag inte prova..men masserar och smörjer för fullt med antiinflammatoriskt så jag hoppas på att få bort det inom två veckor så jag hinner köra iaf ett rejält träningspass innan kvalet..därför bloggandet inte känns så kul för tillfället..men det kommer lite bilder i dagarna iaf..

morgonvikten låg på 84,5kg i morse vilket är helt ok efter midsommarfirandet och med 3 veckor kvar att nå 80,8kg

En liten sak till som jag hörde i dokumentären "bigger , stronger faster"

"vi röstar med våra pengar.."

tex köper jag bara ägg från frigående höns..om alla hade gjort det så hade det inte funnits burhöns väldigt snart...nu när jag tänker efter så ska jag börja köpa eko också..
jag tänker aldrig äta gåslever..bland det brutalaste jag har sett...när dom tvångsmatas med ett rör ner i magen som fyller dom med så mycket mat att en leversjukdom utvecklas som gör att levern sväller till extrem storlek för att serveras som delikatess..
VAR LÄGGER DU DIN RÖST?
på ciggaretter eller schampo som inte är testat på djur?




Midsommar


Inte bra

Jävla skit..skulle träna bröst igår och märkte redan vid uppvärmningen att det inte kändes rätt i höger framsida axel..värmde upp i bänkpressen 60kg, 90kg, 100kg kändes lätt smärta i vändningen på alla reps men inte jättemycket..gick upp till 120kg och körde 4:a reps lite lätt men vågade inte explodera upp vikten så jag gick ner till 80 kg och körde maxreps där istället..kändes bra tills jag klämde ut de sista repsen som smärtade lite..

känns lika mycket idag..så fort jag lyfter något så känns det lite..så jävla dålig tajming..vet inte när jag skadade mig heller..så nu går man med osäkerheten av hur länge detta ska sitta i..ett par dagar eller ett par veckor?...diet och inte kunna träna tungt är rena mardrömmen..känner redan hur kroppen säger: ok han tränar inte tungt längre så vi offrar lite muskelmassa som vi inte behöver..=)

sådana träningspass kan man vara utan..packade väskan och drog till sjöbo för att snacka lite skit med strongmankillarna...och drog lite kronlyft när jag ändå var där...måste komma igång med marklyften ordentligt nån gång..körde ett par tidigt i våras men ligger väl fortfarande på sammanlagt ca 20-30 pass under de senaste 10 åren.. =)




Fan! ska komma en kille och hålla i BJJ-träningen på onsdag som jag har hört mycket gott om..ex: -han kan skicka upp dig på läktaren och -han är tippad att bli världsmästare i framtiden...helvetes jävla skit! ville så gärna mäta mig mot honom och eventuellt lära mig en massa..

tss..en liten axelskada..vad fan är det när man sitter här med 2 datorskärmar..pengar som kan köpa mer mat än jag orkar äta och alla andra former av trygghet som är långt ifrån alla förunnat..ibland glömmer man hur bra man har det...Kram på er! =)


Jepp

Slarvig med uppdateringarna här...
Jävla skönt med semester...=)
körde lite armar igår:
ett par set tunga dips +70kg (film) och sen fitnessfive bicepscurl på 50kg och därefter vanliga bicepscurl på 60kg (film) tränade passet med Kik som visade nytt formbesked i Dipsen! (film) hon är grym!


Varit och tränat med Strongmankillarna från Sjöbo på deras gym idag! Körde ett benpass och toppnoteringen blev 7reps på 160kg i knäböj vilket var PB med en rep.. Najs!

I övrigt har jag Solat och glassat hela veckan..fixat lite med bilar, gräsklippare och skit hemma hos morsan..men det känns fint att göra något vettigt mellan varven


en matkasse härom dagen..blåbär mmm... =)


kunde inte motstå lite svenska delikatesser jag såg på torget idag..


en dagens! wookgrönsaker, torsk (rejält kryddad med citronpeppar) sparris med flingsalt, spenat,
omega3, cla, multivitamin..

Varit och tränat både MMA och BJJ i veckan..Riktigt kul även om jag inte klarade ta det så lugnt som jag skulle något av passen..BJJ:n kändes speciellt bra..var mycket mer avslappnad än vanligt och det gick minst lika bra..
Tapade inte en enda gång och min tävling på den fronten med mig själv fortsätter..har dock en känsla av att jag får ta med en hel låda proteinbars nästa gång svartbältaren från Ystad kommer (ger en till alla som får mig att klappa ut för att motivera mig själv)..blev väldigt imponerad av hans teknik förra veckan..men men tar tar gärna en förlust om jag lär mig något och respkterar min motståndare..dock ska jag göra allt för att se till att det inte blir så! FAN VAD TAGGAD JAG ÄR NU!! =)

Good fight, Good night!

Chest

en video från dagens Bröstpass..körde ett trögt morgonpass idag..

uppvärmning stång ca35reps, 60kg 15reps, 90kg 8reps. 100kg 5reps, 110kg 4 reps...

första träningssetet bänkpress kör jag bara maxreps på 120kg..lyfter röven och studsar om det behövs bara jag får upp skiten..
efter det så kör jag alla set kontrollerat:


exakt så ser ett bröstpass ut för mig just idag..passade på att avsluta med lite dips när jag ändå var varm..

började piggna till efter passet så jag slängde ihop lite utmaningar till dig Anders...=)



får ta ett snack med min IT-Kille så inte videon hamnar utanför området i bloggen..



Onsdagssteken blev framflyttad till Torsdagen..men fan vad fin den var!!



Dagsformen..morgonvikten låg på 83,9kg

Still going strong

Fick en Wokgryta i födelsedagspresent härom dagen...en väldigt försenad sådan! =)
Tack Anders! (http://www.stegeflott.se/blog/) var en av dom bästa presenterna jag har fått..så trött på att maten hamnade utanför stekjärnet...så jag kläckte ur mig att man skulle haft en stor jävla wokgryta i telefonen..och det gick tydligen inte obemärkt förbi.. =)


250g nötfärs, cayennepeppar och champinjoner


lite grönsaker till det..smaskens

dagens matkasse:


dietkylkåpet:


och så lite mer wok:

200g+ lax


snabbt, lätt och gott..receptet för en lyckad diet..

Var och kollade på lägenhet i Malmö med en polare igår...en 5:a på strax under 100kvm
men det krävs lite utrymme om två polare ska bo ihop utan att gå varandra på nerverna..
hoppas vi får den..fördelen är att jag kommer närmre min Syrra och mina polare, kan sova längre på mornarna och slipper pendla till jobbet i malmö...
nackdelarna är Släkt, Polarna här och all träning..

Appropå träning så..personbästa igår och ännu ett idag..nu när min blogg är uppe på Fitness five:s hemsida så vill jag inte skriva upp exakta resultat men det går hyfsat bra..om hyfsat bra nu räcker för att öka 10 reps sedan finalen förra året för att komma upp i det bästa resultatet i Ystad får framtiden utvisa..hur som helst så kommer jag även vara ett par kg tyngre vilken gravitationen kommer göra mig påminnd om.. =)

Ät gott och träna hårt!




Strong Stronger Strongman

resultatet från första kvalet i fitnessfive har kommit upp: http://www.fitnessfive.se/---Ystad

såg att jag var med i hall of fame: http://www.fitnessfive.se/Hall-of-fame-grenspecifikt
kommer troligtvis få förbättra mina resultat iår om jag ska stå kvar..men känns bra att ha chinsen och bicepscurlen nu iaf =)

Morsan och Sis kom hem från Kina i fredags kväll..var ledig så jag och min bror samt hans flickvän gjorde en insats och ägnade hela dagen åt att måla. måla, måla, tvätta bilar och hästsläp och röja upp allmänt...





Igår var det ryggträning på gymmet som gällde:
körde lite chins inför fitness five..hyfsat nöjd med utförandet och resultatet.



efter passet hade jag lite energi kvar..svepte en gainer på vägen till Sjöbo och fortsatte med lite Strongmanträning..
460kg-däcket är ett jävla as..


morgonvikten i Söndags var 84,1kg..tanken var 80kg till 16:e juli och bara 4kg kvar..fortsatt öka i styrka senaste veckan..förutom i bänkpressen som jag skyller på att axlarna var slut efter allt målande..=) iaf så läste jag på tävlingens hemsida om hur vikterna avrundades och efter lite uträkning visade det sig att jag får köra på samma vikt om jag väger 80,8 kg eller strax under 80 kg..men vid 80,9kg så blir knäböjen 2,5kg tyngre..så nu är det bara drygt 3kg jag ska gå ner till..! =)

fantasin sinade lite härom dagen så jag slängde ihop detta målet.. 5ägg, 5msk minimjölk, en bunke hackad spenat, salt och peppar..
 

tålamodet gav vika så jag höjde värmen och därav resultatet:

blev hur som helst gott som fan! =)


vem vet

Peet:
glömde du inte det bruna bältet? Vi går väl inte direkt från lila till svart? Var har du fått ditt självförtroende från? Emellanåt kan man ana vissa narcissistiska drag o det är rätt ocharmigt faktiskt men annars trevlig läsning, speciellt gällande kampsport. Känner du inte själv att intresset börjar dras från fitness o solarium till svett, blod o mma-handskar? Ska du köra shooto något eller bara markkamp?



Svar:
ibland känner jag för att prova MMA men jag har inte blivit uppfostrad till att försöka skada andra på det viset som man gör i riktiga MMA-matcher.. träningen är skitkul men jag skulle ha väldigt svårt att skada någon jag inte ogillar väldigt mycket..I många kampsporter har man brunt bälte..men inte i BJJ. (rättelse..jag hade fel..man har brunt bälte mellan lila och svart 7/6 -10)
Ja jag är kanske lite narcissistisk i relation till människor som jag inte känner eller ej har förtjänat min respekt ännu..men i övrigt ser jag min relation till alla mina vänner och min familj som ett bevis på att jag inte kan lida av det rent för mycket.
mitt självförtroende kommer ifrån att jag hela tiden når nya mål efterhand som jag sätter upp dom..tror jag
jag gillar ditt sätt att kommentera! ha en trevlig helg! =)

Good Good

tack för alla kommentarer..kul att det finns intresse..kommer hålla tjejerna jag träffar utanför bloggen i fortsättningen också..har inte haft ett seriöst/långvarigt förhållande på väldigt länge och stressar inte in i något heller...ser dock fram emot att bli förälskad igen i framtiden.

har haft en riktig skitdag på jobbet idag..först...bla bla bla..sen körde jag och handla..
dagens matkasse:

fint! onsdag imorgon och vi vet ju vad det betyder...OnsdagsSTEK! 300g ryggbiff denna gången =)

idag fick det bli följande:

tror att en sån skål kallas "bunke" om jag inte minns fel..iaf så är den ingen vanlig skål..väldigt tung i botten och halkskyddad...inget billigt plastskit.. tror den kostade en bra bit över hundralappen men det är jävligt skön.
"Rosti Margrethe Bowl" heter den..


lite flingsalt på sparrisen så var lyckan gjord..

skjuter fram träningen till imorgon..
hmm är det bara jag som alltid feldoserar rakgelen? tar lite i näven men sen expanderar den och hur lite som helst räcker..spolar minst ner halva burken som överflödigt från handen...=)

och appropå min skitdag..hur illa kan det egentligen vara om man precis har ätit sig mätt, sitter och chattar med vänner som tycker om en och strax ska lägga sig i en varm säng?




RSS 2.0