Snart dax!

Körde sista benpasset inför tävlingen nästa helg igår och hade dagen till ära köpt nya "thights" att ha under mina byxor om domarna skulle få för sig att dom är för pösiga för att bedömma djupet i..snyggt..nja...effektiva att gå/jogga i utan att få skav mellan låren! ja! bästa inköpet på länge! =)

som vanligt gick jag 50min morgonpromenad..sen var jag med Björn och Fredrik på Nova för att därefter ha min sista "ätarmåltid".. blev en pizza "amore" med oxfilé, bearnaisesås och vitlök mm..!!! kompenserade upp överkonsumtionen med att bränna 570kcal på löpbandet efter benträningen..=)

Knäböjen är min sämsta gren och jag har bara tränat den seriöst sedan jag hörde talas om tävlingen i början av mars, men jag har gett mig fan på att inte komma sist i det momentet i alla fall!

förmodad tävlingsvikt på stången men man vet aldrig vad deras våg visar i förhållande till min..skit samma..lika för alla ändå..
kände iaf att pizzan gav bra tryck så det får väl bli en sån till frukost på tävlingsdagen..eller big mac..eller havregrynsgröt och gainer..

dagens förberedelser har bestått av morgonpromenad...hälsat på mormor..arbetat hemma och brännt 600kcal på crosstrainern..förhoppningsvis har jag målvikten till imorgon eller tisdag och kan öka kolhydratsintaget..

imorgon är det sista passet med bänkpress, bicepscurl, chins och dips..sen vila, äta och samla krafter resten av veckan..

Vrooom!

Började dagen med 50 min morgonpromenad och hade en lugn förmiddag..därefter stack jag och björn till burlöv center för att köpa ett glödstift, mors dag present och lite grejor till tävlingen..tog tag i att få igång min gamla radiostyrda bil som inte har rullat på 3-4år sen..jävla massa pillande och justeringar med så små motorer men till slut startade den..

den fick tåla lite stryk och katterna gillade den inte..=)  lite dålig kontroll på den..men den accelererar så in i helvete och har man utrymme slänger den i tvåan och fortsätter upp i 65km/h..

tränade dips och bröst idag..gick segt..men det brukar det göra på mina fridagar så allt flyter på som det ska..80,9kg på vågen i morse..
knäböj imorgon och genrep på resten måndag..sen blir det vila till den 6:e..
kör hårt!

Dietlunch


hungrig som vanligt 3 timmar efter frukosten.. hade bara 80 gram lax så jag slängde ihop lite mer rester..60gram tonfisk och ca 100-150g keso mini..till det en massa sallad med lite grovhackade hasselnötter i..blev förbannad gott! =) och fyllde ganska bra...kommer vara mätt ca en timme..sen gå och tänka på mat i två timmar för att sen äta lite igen..så skönt det ska bli när det här är över =)

Jobba Jobba

dagens samtalsämne på jobbet...nån jävla fotbollsmatch som folk trodde man skulle ha sett...vem fan bryr sig..tss! speciellt när det är totalt otränande personer som sitter med chips och öl och runkar till halvtränade (nedre halvan) män som springer runt och jagar en boll i 90min..vet inte om jag skrev det bara för att få reaktioner..haha
men ändå inte lika patetiskt som feta kärringar som ger sina hundar perfekt kondition och kost för att hålla dom i toppform samtidigt som dom går bredvid skabbiga och pustande...vafan är jag lättirriterad idag igen eller =) tävlingsnerverna redan eller kolhydraterna som vanligt..skit samma..här kommer dagens status:

blev en lång dag på jobbet...körde hemifrån 5:00 och kom hem 18:00..lyckades få i mig ett halvt kilo nötfärs och en massa proteindrinkar under dagen för att sen ladda med lite havregryn, tonfisk och Rage innan träningen..

träningen bestod av bicepscurl och chins..hade bra tryck och det såg ut ungefär såhär:


koncentration!


lite bicepscurlpå 40kg..tror det är ungefär det här utförandet som krävs? full kontakt med ryggen genom rörelsen och fullt sträck varje repetition...någon som kan bekräfta det som var och kollade i stockholm?


Körde slut mig 4set i chins sen..drog naturligtvis upp en av förhårdnaderna i handen som den sista tidens slitande har orsakat..så jag avslutade passet där och gick 30min på löpbandet..fick lite tips av en gammal gymnast/bodybuilder om hur jag skulle få det att läka ihop så snabbt som möjligt...men det påverkar inget direkt ändå..värsta som kan hända är att man drar av skinnet och det börjar blöda samt gör lite ont..men det är inget som inte lite adrenalin tar bort..

Vilodag

Har haft vilodag idag..blev bara en rask promenad i 80 minuter..har bestämt mig för att ha en ätarmåltid på lördag om jag når min målvikt på 80kg tills dess..och isof ska jag äta 3/4 pizza! =)
har som sagt inte tränat idag så är ovanlig låg på kolhydrater...sitter och slickar tallriken med lättkessela nu för att få i mig allt! gäller att snabbt hoppa i säng innan jag blir hungrig igen!
måste skärpa mig med sömnen!
biceps och chins imorgon! ska filma och fotografera formen lite är det tänkt!
stay tuned!


Flytta, klippa, äta, träna

Började dagen med morgonpromenad i solen..sen hjälpte jag Björn att flytta grejer åt hans mamma ett par timmar..därefter hälsade jag på mormor och åt ett lass nötfärs..sen körde jag hem(mamma) och klippte en gräsmatta...sen åt jag för att sen träna:

mitt livs hårdaste benpass hittills..dödar set på 25 reps + med restpaus...ex (50 reps) 15reps vila 15sek 8reps vila 15sek 5reps vila 15sek..tills man kommer upp till det givna antalet..efter att ha träna så i knäböj, hacksquat och benspark var jag helt jävla färdig!

därefter fyllde jag på lite olja på bilen och nu sitter jag här med min lättkessella..

tråkigt inlägg utan bilder eller videos men men!

kör hårt!


Resultat

Resultaten från stockholm har kommit in nu. www.fitnessfive.se och precis som väntat var det väldigt korta lätta killar som tog förstaplatserna i och med att det inte finns några klassindelningar..håller tummarna för att det blir det nästa år precis som de har fattat i Atletic fitness..känns som att pissa i motvind att möta personer på under 170cm och 75kg när alla grenarna gynnar personer med kortare rörelsebana..jag är 183cm och glad att jag inte är längre just nu..
vem vet min teori kanske inte stämmer..får se om nästkommande 2 deltävlingar visar samma mönster..
i övrigt är det ett väldigt bra initiativ och jag ser fram emot en rolig tävling..

Mina modiferade mål i tävlingen är som följer..

mål 1: VINNA! alltid såklart! =)
mål 2: VINNA över alla som är lika långa eller längre än mig..och skulle jag inte lyckas med det så kommer jag bli uppriktigt imponerad och personligen buga för killen! =)
mål 3: ha kul! och lära känna nytt folk med samma intresse!

jaja jag är lite gnällig idag..låg på kolhydrater och det är min blogg så HAHA på er!

Nedräkning...Rester


lite rester från ätardagen..fint som fan!..bara avokadon som börjat bli lite missfärgad men smaskens..=) 

Två veckor kvar till tävlingen i Ystad..första deltävlingen hålls i Stockholm idag och jag är jävligt nyfiken på resultaten!

mitt upplägg för nästkommade två veckor är som följer:

24/5 Rygg, Biceps                     chins, stångcurl, greppstyrka

25/5 Bröst, Triceps                   bänkpress, dips

26/5 Ben                              knäböj, hacksquat

27/5 vila

28/5 Biceps, Rygg                     stångcurl, chins, greppstyrka

29/5 Triceps, Bröst                   dips, bänkpress

30/5 Ben                              knäböj, hacksquat

31/5 vila

1/6 Alla delgrenar ev. inte ben*      bänkpress 100%, bicepscurl 50%, (knäböj 150%)* , chins 100%, dips 100%...% av egen kroppsvikt.

2/6 massage, vila

3/6 vila

4/6 vila

5/6 vila, invägning kl.18

6/6 TÄVLING kl 10-15 torget i Ystad..gratis för åskådare!!! kom och haja!!=)

hade inte bundit fast röret så det störde lite när det rörde sig..
höj volymen och hör min morsas uppriktiga kommentar precis när jag har hoppat ner..=)

7/5   83,6kg

8/5   83,2kg

9/5   83,8kg

10/5  84,0kg

11/5  83,2kg

12/5  82,8kg

13/5  83,6kg

14/5  83,4kg ätardag

15/5  82,2kg

16/5  82,4kg

17/5  82,4kg

18/5  82,5kg

19/5  83,6kg

20/5  83,1kg

21/5  81,2kg

22/5  80,9kg ätardag

23/5  81,6kg efter frukost

24/5  82,0kg

vikten fortsätter pendla neråt i precis lagom takt för att inte förlora för mycket styrka i förhållande till kroppsvikten..


Ätardag! chins och partytrick..


dagen började med morgonpromenad med Mamma..sen var det dags..frukost! 1,5dl havregryn med bär och 1 dl gainer och 1 dl proteinpulver! mmmm!  ca 700kcal 60g protein

fika: proteinbar spagettilass med olivolja och chilisås samt en proteindrink till
ca 500kcal 45g protein



lunch..pre workout mål: 250g vitlöksmarinerad kyckling på 4 skivor grovt bröd med smör!=)
till det en halv liter mjölk och en halv proteinbar.. ca 800kcal och 85g protein...mmm!

stenhård benträning på det..Björn tvingade mig dropseta och köra 30 repare i hacksquaten på 60kg efter jag hade kört 2 set på 125kg och reppat ut på 90kg i knäböj...sinnessjukt vad det brännde..ren tortyr..

efter träningen: 2dl gainer ca 450kcal 30g protein



sen var det dags för ätarkväll.. bjöd hem några vänner, slängde snabbt ihop lite onyttig mat och har aldrig för avsikt att låta en gäst gå hungrig i TeeTown!
Maten fixades med assistans av Björn och vi lät inte tjejerna komma i närheten av köket under hela kvällen.



började med rostat bröd med smör sallad, gravad lax, avocado, creme fraiche, rom och räkor..klantig nog glömde jag garnera med citronen..iaf så tyckte jag det blev gott som f..! =)


någon som inte gillar att bli fotograferad....=)


Sen var det dags för tacos...riktigt kryddstark blandning och het sås för att matcha folket =)


efterrätt nr1 banan, gammaldags vaniljglass, maränger, citronkex, blåbär uppvärmda i honung, kolasås och en jordgubbe på det..



efterrätt nr2 chokladpudding med vispgrädde, jordgubbar och riven mjölkchoklad..mmm


björn fick äta från större skål och klagade inte.. :-D


sen började magen bli full..=)


lite snacks på det med taco cheese dipa...najs!

därefter drog jag och Björn hem till honom för att se "Crank 2"..sjuk film..lika grym och mer överdriven än ettan..brutal =)
åt kexen och jordgubbarna som blev över samt drog i mig en energidryck som markerade slutet på ätardagen vid 4 på natten...

vaknade kl 10 och gick 50min morgonpromenad med Niclas...åt frukost och drack protein..ca ett halvt kg mat och dricka till frukost..ställde mig sen på vågen och vägde bara ett halvt kg mer än igår morse! får inte ihop det riktigt men då gick jag upp ca inga kg... =) 2 veckor kvar idag! nu jävlar är det strikt och hårt som gäller!

fortsättningsvis gick jag 1 timme på löpbandet..har klippt gräs och trimmat ännu mer samt byggt en chinsställning med björn och provat på att köra med raka ben..la även till ett litet partytrick efteråt som ni kan prova på hemma..utmana sedan onyktra personer...kul som fan haha =)

The boy must die!

Jag är jävligt bra på att träna..vilket gör att jag är snygg naken..fan vad härlig känsla det är eftersom så få utvecklar den potensialen..något jag däremot aldrig har lärt mig eftersom jag aldrig har behövt det.. är att vara händig..jag har alltid varit imponerad av mekaniker, byggare, elektriker etc..har stor respekt för er och är lite avundsjuk på att jag aldrig har utveklat de sidorna hos mig själv..hur man kan få en massa små beståndsdelar som arbetar tillsammans till att bilda något större objekt...

en stor anledning till det är att jag alltid har haft min farsa till sånt..han var händig, teknisk etc..och vältränad...
nu med han borta har jag (på tiden) börjat tvingas att lära mig sådana saker och önskar att han kunde vara den som lärde mig..visst lite smått har jag snappat upp..men mest så lät jag honom fixa mina grejor..

med Bertil borta hjälper jag Bodil hemma på den avstyckade bondgården..jord ska fräsas.gräset klippas, ogräset trimmas..trädgårdslandet fräsas..hönsen skötas etc etc...the boy must die!


idag skulle jag dra igång grästrimmern..ingen bensin på...vad tankar man en sån med..ringde en polare...-det är en tvåtaktare..jaha vad fan betyder det? ok olja i bensinen..nu vet jag det för all framtid... och sen tände den inte.. jaha vad gör man då? kanske tändstiftet? skruvade av det, torkade det torrt och drog lite med stålborste för att få det rent..fint..nu startade den..körde en tank och sen slutade grejen på änden med snöret snurra..men motorn gick..ok..så jag delade på trimmern vid motorn och det såg ut att glappa lite så jag tryckte i anslutningen lite hårdare och drog åt skruvarna rejält..sen gick det som en dans..men det bästa var nog att jag lärde mig en massa och kände mig lite händig..



trätofflor och flanellskjorta..kan det bli snyggare? =)


och så lite från dagens träning..triceps lågrep och bröst högrep...börjar kännas att kolhydratbristen tar lite på resultaten =(

dips +80kg
 
 
litet test inför fitness five..80kg..

ätardag imorgon!!! längtar!!
gonatt!

Chins

Dagen:

09:00 morgonpromenad

11:30 till 12:30..massage..var en halvtimme försenad men min massör tog igen halvtimmen på sin egen lunch!!!..sjukt snällt! uppskattar det!

13:00 grillade lax med Mamma och Mormor

14:00 körde ut till ludvigsborg och hämtade proteinbars..dahlblads mint/choklad smak! så j.. goda!

15:00 hoppade på motorcyklen och körde till staffanstorp för att hälsa på Jennie (http://seethelight.blogg.se/)
soligt, fint och en gnutta rökigt.. =)

17:30 hämtade ut kostillskott: 12kg gainer, protein, kreatin, mivi total, koffeintabletter, c- vitamin,

18:30 träning: chins, greppstyrka..Björn dödade mig totalt med sitt tidtagarur och sin stenhårda coaching..

20:30 gick en runda på kulturkalaset i hörby..

21:30 sitter och dricker min kvällsproteinare och bloggar.




2,5 kg kvar att ta men det börjar bli ont om fett att bränna =)
 

lite pump i ryggen efter passet..


men ingen pump i triceps =( .... =)

Good fight, good night!

Superstrikt..

Tränade med Meijer idag och visste därmed att det skulle bli hårt!!! han började med bröst och jag högrep triceps..satte personbästa i dips =)
därefter var det dags för biceps lågrep...vilket innebär tunga vikter och extrem cheating för att chocka musklerna...
AVRÅDER FRÅN DETTA UTFÖRANDET DÅ DET INNEBÄR EN KRAFTIGT FÖRHÖJD SKADERISK..
men visst är det kul att "curla" på egen kroppsvikt.. =)


detta är andra setet..lyckades radera det första ...så det var bara till att göra en omtagning..därför jag skrattade =)

80kg
resten av set:en samt övningarna utfördes strikt och med en långsaaaaam negativ fas i rörelserna..

extremt sugen på att grilla en rejäl köttbit och sätta tänderna i just nu! eller tacos och ett berg med nötfärs..eller grillspett eller kladdkaka eller ris och berniesås till köttet..min mammas potatissallad..chips..kanelbullar direkt ur ugnen..grekisk sallad med fetaost oliver och tsatsiki..knaperstekt bacon..sushi..etc etc etc

nu ska jag äta min lättkesella..inte fel det heller.. =)
gonatt mina vänner!

Vikt:igt

start ca 90kg..mål ca 81kg (kvällsvikt)


morgonvikt:
7/5      83,6kg

8/5      83,2kg

9/5      83,8kg

10/5     84,0kg

11/5     83,2kg

12/5     82,8kg

13/5     83,6kg

14/5     83,4kg före toabesök =)

15/5     82,2kg

16/5     82,4kg

oj vad svårt det är att gå ner i vikt...äta 6-8 ggr per dag, dra ner på kolhydraterna, öka proteinet och röra sig mer...vad sysslar folk som inte lyckas med egentligen? patetiskt!

och dom som säger att det inte går att deffa och öka i styrka samtidigt...jag har satt personbästa i allt utom bröst sedan deffstarten och här kommer nästa bevis..(att jag sköter kosten och proteinintaget kan vara den huvudsakliga faktorn..men ökar gör jag..)


160kg här.. ska böja på 122,5kg-125kg ungefär när jag tävlar.

Iväg på dubbel 25års fest nu! ha en trevlig Lördag!

S- bara var som du är och tänk inte mer på det..
Björn- gör vad du måste!
Sis- ha det underbart i Kina! var rädd om dig! älskar dig!

Begravning, Gråt, Skratt och Ätardag

Dagen började stressigt..upp och gå morgonpromenad..därefter formcheck..strax under 83kg..
iväg till ch-blommor med kistdekorationer...hem(lägenheten)...duscha och klä om..hemhem för att göra sig iordning och samla ihop grejor till minnesstunden i församlingshemmet..

laddade snabbt hem några låtar med anknutning till Bertil på olika sätt samt fyllde den digitala fotoramen med bilder från hela hans liv..





Vi hade en mycket bra präst som vackert satte ord på vad vi kände/känner för Bertil..Hans prylintresse, motorcykel intresse, hans skojfriska och skämtsamma humör och när hon kom till träningsbiten flödade tårarna..skönt att äntligen kunna släppa ut allt..har väldigt svårt att gråta annars..men det behövdes.
Att vi sen hade valt att spela Hammerfall- "Glory to the brave" i kyrkan satte pricken över i:et..


Vi bjöd på smörgåstårta, prinsesstårta, kakor och kaffe..


släkt och vänner..synd att det ofta ska till något sånt här för att träffa alla..


Björn tillika min coach sitter och skryter..mmm visst Björn vi tror dig =)


Inte bara jag som hade ätardag...



allvar och glädje..


okej ätardag..nu kör vi!


Gott gott..


Och Björn visar formen...

efter avskedet stack jag och sis hem för att sen möta upp Vicky och Hanna i löpspåret. tänkte att det var lika bra att bränna bort godsakerna direkt...blev en mil för mig och sis...snittade på 151 i puls och förvånade mig själv över att knappt bli anfådd fast jag inte har sprungit direkt på 2 år..

hem..äta, vila upp till gymmet och köra tungt bröstpass..dock tog tidigare psykiska och fysiska påfrestningar ut sin rätt..toppade med en 2:a på 130 i bänkpress..och hade inget tryck..men det var bara att nöta på..

allt som allt en tung dag med höga berg och väldigt djupa dalar..

tack till alla som deltog med närvaro eller tanke idag!



 

Dietmat

Vilodag idag.. har varit och grillat/solat hos mormor samt gått morgonpromenad och eftermiddagspromenad med Björn för att hålla igång förbränningen..har märkt en viss tendens att jag blir lättirriterad...men om det beror på lågt kolhydrat intag eller sömnbrist vet jag inte..kanske båda...VARNING! ATLET PÅ DIET!

Lagade nyss lite mat..riktigt gott med mängder av kryddor:


gul lök och champinjoner.

fräs fräs


18 ägg 4 gulor 



Omega 3, Vitaminer/Mineraler, minimjölk, två skivor kolhydrater och min godisröra =)


kvällsprotein ala smoothie..250-300g lättkesella, 3dl minimjölk, en banan, 1tsk honung, blåbär efter behag..





gott gott gott gonatt! =)

Farfar 90år, träning osv


Syskonen Jönsson och en glad 90-åring!


min kära farbrors fru som jag lyckades charma till att fixa viltfärsbiffar och sallad åt mig medan alla andra åt paj, tårta glass och godis =)


me and sis =)


Har inte haft någon överdriven lust att skriva om träningen på sistone..men jag har iaf hållit min strikta diet sedan den 1:e maj och träningen har gått bra mitt i allt annat..tappar i vikt och ökar i styrka..körde mitt lågrep triceps / högrep bröstpass idag och presterade följande:

dips + 75kg kroppsvikt ca83-84kg

ville upp och köra på kroppsvikten men blev nojig över skaderisken =)

mitt träningsshema för tillfället:

Löpande 11 dagars shema
Dag:
1: Triceps, (Bröst, högrep)
2: (Lår högrep), Vader, Mage
3: Vila
4: Rygg, (Biceps, högrep)
5: Bröst, Axlar
6:  Vila
7: Lår, Vader, Mage
8: Biceps, (Triceps, högrep)
9: Vila
10: (Rygg, högrep)
11: Vila

Ha en skön söndagskväll mina vänner!

Tack




Stort tack till alla som har kommenterat, tack till alla som har hört av sig och beklagat, tack för alla blommor och kort, tack till er som fortsatt höra av er varje dag och verkligen visar att ni bryr er, tack till er jag har skrattat med och tack till er som jag har gråtit med.

igår onsdag var dödsannonsen i tidningen ( SKÅNSKA DAGBLADET C9 ).
Vi skickade själv in symbolen av en fyruddig stjärna som Bertil låg och ritade mycket när han hade ont den sista tiden.. tack för att du gjorde den till oss Mattias..
jag och min bror har i övrigt bestämt att vi ska tatuera in densamma..
dikten skrev jag själv, justerades med familjen och därmed fick den en riktigt målande och personlig prägel.




RSS 2.0