Orkeslös

Har knappt någon energi i kroppen.. sov 7 timmar inatt och har haft två powernaps under dagen...ätit ordentligt och ändå blev det bara 3 reps på 70kg i dips idag(ca 10kg under vad jag borde klara)..första som händer är att en kille går förbi och säger..-det var ju inte bra..(nä, han skojade inte)
men jag gillar det..svarar bra på sånt..inget jävla -bra jobbat! när det inte är det...

känner att jag nästan har gått över gränsen från självsäkerhet till skryt på sistone.. ska tona ner det lite..men jag gillar att provocera..känns som att det är enda sättet att ta fram vilja i folk ibland..men vill inte framstå som en idiot för det..vill ju bara att folk ska utveckla sin potential..men alla är ju inte tävlingsmänniskor som jag..inget fel på motionsträningen..förstår det inte bara..
Din moral är din moral..vem är du att dömma mig och vem är jag att dömma dig?

har dragit ner på träningen..äter odentligt..så nu är det bara sömnen jag kan påverka så energinivåerna ökar igen..definitivt inga fler kampsportsträningar när jag inte  är taggad för det och har huvudvärk..
Inte bra att koppla negativa känslor till en viss aktivitet..har inget sug alls att köra BJJ nu..men ett roligt pass när jag är på humör så är det tillbaka..



fan Abbe! läk väl! och appropå enarmschins..gör en så har du vunnit! =)

Chrille fortsatte gå på som en maskin och nöta vikter..potential där!







Mör

Börjar bli riktigt mör i benen efter gårdagens pass..körde ben högreps (20+) med Chrille igår..Jävla mjölksyratålighet..när han såg färdig ut körde han 15 till..jag segar inte på det viset..det går lätt och sen tar det mer tvärstopp..=)

iaf så tog knäbböjen där dom skulle..ser inte fram emot att jobba imorgon..men det har varit värre..

Idag så skulle jag och Vicky till badet och simma/klättra/basta lite..hon skulle köra 50 längder och jag satsade på att klara 2...haha är ingen simmare...men badet var fullt av sportlovsungar så det blev en kopp kaffe och skitsnack istället..

vikten fortsätter uppåt..kvällsvikt idag med jeans och t-shirt 91,2kg kreatinet(sizeon) verkar lagra vätska snabbt..och träningspassen med superpump250 och sizeon är så att man inte vill gå därifrån!

fortsätter min kamp för att bli vig..tänjde i 45 minuter efter träningen igår..har dragit ner det till 3ggr i veckan för att inte slita för hårt..det går framåt sakta men säkert..
funderar skarpt på att köpa en sånhär:

3195:-
får väl kolla om klubben är intresserad eller om nån polare där också har intresse av det..
nog för att det går utan..men känns mycket behagligare att plåga sig såhär än att använda kroppstyngden och vilja..bara att dra i spaken och bita ihop..=)

ikväll har jag sprungit med pellets ner i källaren hemma hos morsan...min bror var jävligt snabb med att tillägga: nu behöver du inte träna idag...och skratta..=) har en känsla av att jag kommer få mycket skit pga förra inlägget..


Nu har min polare Anders lagt ner tid och gjort en ny fin blogg så gå för fan in där och kolla!
vore sjyst om ni slänger in en kommentar med för den är förbannat fin! =)
http://www.stegeflott.se/blog

Jag och Anders hade en konversation härom månaden och den är grunden till detta inlägget..
jag fjantade mig av någon anlednig och sa -gottis... han ifrågasatte varför jag inte sa godis..jag höll med om att det lät förjävligt och drog paralleller..-det är precis som vissa säger "gymma" istället för att styrketräna sa jag..varpå jag fick detta svaret..-vem fan säger det? det har jag aldrig hört och vill aldrig höra igen! =) så jävla bra..
svårt att inte tycka om någon som har exakt samma inställning i en fråga.. =)


iaf i min värld heter det: styrketräna eller träna..det är det jag kallar vad jag gör..gymma kan nån feminin 08:a med handskar på sig på gymmet göra..
inget fel i att ha handskar på gymmet...om man är tjej..föredrar själv tjejer utan valkar.. =)

Säg aldrig mer detta i min närvaro:

-Jag kan inte gå upp i vikt..har försökt allt
-Jag kan inte gå ner i vikt..har försökt allt

om jag säger att jag håller på att gå upp i vikt så är det INTE ROLIGT när du svarar: -du kan få lite av mig! hur ofta tror du jag får höra det?

om jag sliter på jobbet eller någon annanstans så är det INTE ROLIGT när du säger: -nu behöver du inte träna idag...

det är precis som om folk tror att dom har kommit på en skitbra unik replik där och skrattar gott åt sig själva..fast ännu värre är det när folk verkligen tror att man kan jämställa slit och arbete med träning..

ni som känner er träffade..tycker om er ändå! kram =)
 


Snabbis

får bli ett snabbt inlägg idag..ska strax iväg på bröllopsfest för Danti och Milla som gifte sig i Vegas i vintras!

Igår ringde jag telia och sa att jag ville säga upp mitt bredband..slutade med att jag fick 3 månader gratis samt nytt modem med inbyggd router..tjänade över 1000:- på ett telefonsamtal där..om ni har telia och bindningstiden har gått ut..gör likadant!

tränade med Crille förra och detta passet..underskattade honom lite innan men har visat sig att han är grym..tränar som ett djur och sköter sig! respekt! lite bilder följer strax..

Syrran satte personbästa i marklyft..satsade på 100kg..blev en 4:a !!!!!??!!!!
grymt!

Själv körde jag bröst och biceps..gick väl sådär..lite MMA-träningen på det och nu sitter jag här..



Welcome to the gunshow!


känns naket utan mitt halsband..kommer på det precis då..därav minen.. =)


lite bänkpress på 130 kg..får ta tag i tekniken..drygt när man har vant sig vid ett utförande i många år..men det är väl dags att börja plantera röven i bänken..=) likväl nöjd..förutom att jag glömde säga: - rör inte stången förrens jag säger till! haha fuck!

trevlig lördag..

p.s nästa person som submittar mig under sparringen (när vi kör 100%) på träningen får en proteinbar! per submission! =) kaxig och självsäker..thats me!

Tuppen

lät min rage stå idag och öppnade min superpump 250 istället..började ladda in size on igår och visst var känslan där..gick in på gymmet med killerblick och satan vad bra det gick..placebo eller ej skit samma! whatever works!

började på 200kg och jobbade mig upp 5reps per set.. 325kg och 350 kg på filmen..

 
körde nån reps extra på 325kg för kameran..men tyckte mitt pickande med huvudet som jag inte var riktigt medveten om såg så roligt ut så jag fick filma ett set till...men sen tänkte jag: skit samma!..bjuder på skrattet =)
nu är vikterna iof ganska oväsentliga om man inte har en exakt likadan "nordic gym" benpress att jämföra med eftersom bara en liten gradskillnad på lutningen gör att samma person kan lägga på 100kg mer eller mindre i en annan benpressmaskin..

morgonvikten: 86,9kg..nu ökar vi!


"Det finns sådana som säger att de söker lycka, att det inte finns något annat i livet än detta enkla syfte. Nu säger jag till er att fåren är lyckliga ute på slätten, och falkarna är lyckliga uppe i luften. För oss är lycka något trivialt, något man bör bortse från i sitt liv. Vi strävar och lider därför att det är dessa saker som gör att vi vet att vi lever."

"Vi är inte här för att skaffa oss rikedomar. Vargen tänker inte på fina saker, bara på att hans flock ska vara stark och att ingen annan varg vågar korsa hans väg. Det räcker."

-Djingis Khan

skulle vilja säga att lycka för mig är just strävan och syfte...när alla mina sinnen är fokuserade på strävan efter ett mål känner jag fullständig lycka..mycket mer än när jag har nått fram..konstant utveckling på alla plan är nyckeln. ;)


Leverans

Biosalongen på entré var grym! speciellt ljudet! jäkla skillnad att se avatar där jämfört med den stora biografen i city..kommer inte ihåg vad den heter..

fick min leverans idag:

multivitamin/mineral..hoppas det kan bita på mina dryga halvförkylningar jag har haft på sistone..blir inte riktigt sjuk med har varit halvkass i flera omgångar..inte likt mig...lite kreatin och preworkoutprodukter samt en ny rashguard som jag fastnade för.. (bild nedan)
sen blev det lite proteinbars med av rena farten..=)




nu ska jag gå upp ett par kg är det tänkt...metod: äta som vanligt + 5dl gainer extra per dag..

börjar följa morgonvikten imorgon..har en känsla av att jag väger mindre än jag tror..har inte vägt mig på en månad..
gonatt!


Hämnd?

När jag gick i femman tog en lärare tag i min krage och drog ner mig på golvet baklänges när jag satt på en stol...
såhär gick det till..
Jag sa: 
-  musik är onödigt ämne i skolan..
- Det skiter jag i, du ska vara här ändå
- ja skit du..

iaf så gjorde hon så sen...hade en ny "sharks" (nhl laget) tröja på mig och kan känna hur den dras åt runt halsen bara av minnet..
iaf så tränade kärringen på gymmet idag..hon på ovanvåningen och jag på undervåningen..ingen annan var där..
jag funderade skarp på att gå upp och göra likadant tillbaka eller iaf att be henne försöka göra det nu..

efter en inre dialog slutade det med att jag avslutade axelpasset med att sätta personbästa i pushpress (102,5kg) och då hade jag ändå kört axelpress innan..kände att aggressionen gjorde mer nytta och var bättre använd där..men ibland är det surt att göra "rätt"..skulle fan dragit ner henne från en maskin och bara gått därifrån...


note to self:
det är inte hur du får andra människor att känna om dig..det är hur du får andra människor att känna om sig själva när dom är med dig som räknas.
Avatar 3d nästa hajs!


Flytt

Träningen flöt på fint.. körde lite Bröst/Triceps..inga stora vikter.. fokuserade mer på den negativa fasen och kontakt idag..
lite formbilder:


och så ett litet leende...

vad säger ni om skägget? stay or go?

Niclas var med uppe och pumpade idag..växer så det knakar den jäklen!

du tar väl inte i..=) kul att se hur snabbt ordentligt proteinintag och stenhård träning ger resultat!

I eftermiddags hjälpte jag Fredrik flytta.. fick åka i släpet för att inget värdefullt skulle bli skadat..kändes väldigt obra när man sitter instängd i ett tajt mörkt släp som hoppar runt.. sen käkade vi pizza och snackade skit..

därefter skulle jag städa..men så ringde morsan som inte fick igång bilen så det fick bli prio ett..med det fixat så stannade jag där restan av kvällen och åt samt kela med dom långhåriga kattodjuren som är sinnesjukt keliga..

snart härlig måndag..bra vecka det här..jobbar måndag, halv tisdag, torsdag bara resten är semester eller ledigt..
Avatar 3D på entré med morsan på onsdag..
det och en massa träning! gutt! kör hårt! och kom ihåg: you can not make yourself feel something that you do not feel, but you can make yourself do right inspite of the feeling!

gonatt!


To you

sovit dåligt och jobbat/tränat mycket i slutet av veckan så jag slocknade 20:30 igår..vaknade nu 13,5h senare..=)
näsblod och ont i halsen..inte för att jag är sjuk men Fredrik satte en stenhård tajt giljotinstypning mitt över struphuvudet på träningen igår..lyckades precis ta mig ur innan jag slockna...så det var värt det =)

gymmet vid 13 och till alla mina läsare:

Ha en underbar alla hjärtans dag!

Smile

var inne på Jennie:s( http://seethelight.blogg.se) blogg idag och gillade hennes inlägg.. "smile"
alltid uppfriskande med ett leende! =) så jag tycker att alla bloggare som läser detta ska lägga upp ett eget Smile-bidrag på sin blogg nu och sen slänga in en kommentar så man kan klicka sig dit!

mina bidrag kommer i slutet!

För att kunna utvecklas snabbare inom kampsporterna jag har börjat träna så behöver jag vighet och smidighet..
har lagt ner ca 30min per dag i knappt en vecka nu och börjar redan se resultat..för en vecka sedan kunde jag precis nå golvet med fingrarna med raka ben..och idag:

pressar mig bara precis förbi min bekvämlighetsgräns varje dag...försökte gå ner i spagat onykter en gång..inte skönt..så nu får det ta den tid det tar..=)

Smile:




=)

Have a nice!

Najs!

Äntligen hittade jag mobilen med funktionerna jag behöver och till ett hyfsat pris!
Sony Ericsson U5i Vivaz


kommer snart....vad fan betyder det..ge mig datum! =)

Superpump 250

"Haj!

Hur tycker du Sp250 påverkar din sömn, eller mer svårigheten att sova?

har nu kört med Sp250 hela jan. Men fick sluta. Kunde fen inte somna på kvällarna.

Mvh Jonas"


Haj Jonas! "Superpump 250" innehåller mycket koffein och påverkar definitivt min sömn..samma sak gäller "rage"
om jag tar produkten efter kl 17 så somnar jag garanterat inte före kl 12 på natten vilket inte är bra om man går upp 4:30 på morgonen som jag oftast gör..
det störiga är att jag föredrar att träna vid 17-19 när jag har varit aktiv och jobbat 10 timmar samt har 4-5 mål mat i kroppen..så jag kör oftast produkterna vid 16:30..sömnen får lida lite i veckorna men jag brukar få 4-6 timmar sömn per natt och sen 30-60 min tupplur efter jobbet..funkar i ett par dagar sen stänger jag av alla telefoner och sover ut på helgerna..
tycker dock det är värt det med känslan jag får av "superpump 250"
jag snackade med Mr Gaspari (superpump250 är en produkt av märket (Gaspari) själv och hans posterboy uppe på fitnessfestivalen..den killen hade samma problem i början sa han men vande sig och hade inga problem med
sömnen längre..kan även tillägga att dom var väldigt trevliga.. =)
hur som helst rekomenderar jag alla att prova..och om ni inte tar mitt ord för det så kolla alla omdömmen på www.gymgrossisten.com.. =)


Lets get ready to rumble!

Fredagen som dagisfröken var riktigt kul..leka i snön och dra pulkor, klättra i träd, läsa böcker, spela spel, rita, vika flygplan etc etc. hade en massa energiska ungar som klängde på mig hela dagen.
när det var dags att gå hem kom en pojke fram och sa - jag vill att du kommer imorgon med.. och sen en flicka som sa- jag vill ha en kram innan du går... =) söta små vilddjur!

utmattad som jag var så blev det en lugn kväll och mycket sömn..
igår var det som vanligt MMA på schemat..har fått lite klagomål på att jag bloggar för lite om den delen av min träning och det beror helt enkelt på att det är så nytt för mig och jag kommer visa upp en hel del bristfälliga tekniker i videos och bilder...men skit samma laddar upp ändå:

fick äntligen använt mina nya skydd!






sk blodad tand =)


superman..

fokuserad..gillar min låga guard..

på väg ner igen...damn!




först lite smakprov från mma-träningen och sen från dagens träningspass..
tänkte sätta personbästa i pushpress..mitt PB från tidigt i höstas är 100kg och jag har inte tränat axlar först eller riktigt tungt sedan dess..men nu har dom fått en egen dag så ingen förutröttning!
första setet 105kg, andra 105kg, tredje direkt efter andra 100kg, fjärde 102,5kg, femte 100kg, sjätte 90kg..
och det är hur ett misslyckat pass med en person som inte ger sig ser ut! 

Dave och jag testade även det nya badet idag..ganska fint..det negativa var väl mest att ångbastun var i minsta laget och den vanliga också...typ i storlek med sånna som finns på hotell och jättesmå jämfört med vegas..bubbelpoolen som också var ganska liten var ockuperad av nysvenskar och kulturberikare hela tiden så den hann jag aldrig testa..
det som var bra var en klättervägg samt trampolin och den stora bassängen..jag är inte bra på att simma...men jag och Dave tog en liten tävling på 25meter..han krålade (hur det nu stavas) in på 20 sek och jag simmade hela sträckan under vatten med vanliga simtag på 21sek..jävla skit! hur som helst så var det härligt att basta lite och få lite uppmuntrande kommentarer och blickar för min fysik..=)

var även ute och festa på "distortion" i malmö igår! riktigt bra musik..trevligt som fan!
good fight, good night!

en dikt jag hörde för längesedan..

Forgive me when I whine.....


Today, upon a bus, I saw a girl with golden hair.
I envied her, she seemed so gay,
and wished I was as fair.
When suddenly she rose to leave,
I saw her hobble down the aisle.
She had one leg and wore a crutch.
But as she passed, a smile.

Oh, forgive me when I whine.
I have 2 legs, the world is mine.

I stopped to buy some candy.
The lad who sold it had such charm.
I talked with him, he seemed so glad.
If I were late, it'd do no harm.
And as I left, he said to me,
"I thank you, you've been so kind.
It's nice to talk with folks like you.
You see," he said, "I'm blind."

Oh, forgive me when I whine.
I have 2 eyes, the world is mine.

Later while walking down the street,
I saw a child with eyes of blue.
He stood and watched the others play.
He did not know what to do.
I stopped a moment and then I said,
"Why don't you join the others, dear?"
He looked ahead without a word.
And then I knew, he couldn't hear.

Oh, forgive me when I whine.
I have 2 ears, the world is mine.
With feet to take me where I'd go.
With eyes to see the sunset's glow.
With ears to hear what I'd know.
Oh, forgive me when I whine.
I've been blessed indeed, the world is mine.

och så den minst lika tänkvärda..
A father forgets.



har egentligen ett till inlägg jag vill göra nu men vill verkligen inte att detta ska försvinna i mängden..så ta till er och ha en trevlig lördag! =) 

Dead

Idag har jag inte gjort ett skit förutom träningen..
sov till kl 12 och sen satt jag vid datorn och klickade hela eftermiddagen..två dagars ledighet räcker..sitter och blir halvt deprimerad annars..speciellt när alla andra jobbar..iaf så beklagade jag mig lite och fick direkt ett jobberbjudande till imorgon..
ska vara vikarierande dagisfröken! så kul det ska bli! om inte annat så en helt ny upplevelse och erfarenhet..
ska nog gå bra! ungar brukar älska att klänga på mig och ställa miljoner frågor! =)

Atlet/lastbilschaufför/Personlig tränare/Dagisfröken ska jag ha på mitt visitkort! ;)

Dagens träning var det andra passet på mitt nya träningsprogram..Rygg/Biceps
böjade med marklyft och startade på 5*5 på 160kg med bälte och utan remmar. gick som planerat hyfsat lätt vilket 165 och 170 kg också bör göra men sen börjar det nog sega till sig..denna gången ska jag inte stressa upp vikterna för tidigt iaf..

slarvat med maten med idag..mest gått och småätit..nä det är bättre när man jobbar och rutinerna faller på plats..

Tobias trött! Tobias sova! gonatt!



magmuskler handlar fortfarande inte om situps..det handlar om underhudsfett och var du har dina depåer..har du inga rutor så är du iaf t....! =) som kille alltså.. (och så var jag på djupt vatten igen..borde kanske inte skriva så? hmm..nä jag har varit så jävla snäll på sistone och det har inte varit ett jävla dugg produktivt! förr tvärtom!) undantaget är Fedor och Samuelsson..det är ok att ni inte har rutor! =) men alla andra måste ha! har man inte samma värderingar som mig så har man fel! Världen vore en bättre plats om alla var likadana..skriver mest detta för att se om folk tar sig tid att läsa eller bara tittar på bilderna..eller vill jag ha en reaktion bara..vad är det för nytta med rutor egentligen? förutom att det är attraktivt så är det nog mest skit samma..det är iaf en hyfsat bra indikator på att man inte är ohälsosamt tjock..men på bilden var jag mest mager..inte bra det heller..ganska meningslöst stycke det här..finns ändå lika många åsikter som människor..jag har både rätt och fel i allt jag skriver..

Badboy -01

så nära..men ändå inte..

Idag tänkte jag dela med mig lite av hur mitt kostupplägg ser ut såhär offseason..

Frukost:

  • Havregrynsgröt med ca 2dl havregryn, ca 1dl blåbär och en banan
  • Proteindrink: ca 4dl mellanmjölk (åsens) ca 1dl whey-80 mint/choklad och ca 4 tsk snabbkaffe..bara till att skaka allt och dricka..mums!
  • 5dl vatten med multivitamin i
  • 3 kapslar fairing omega3

Sen tänkte jag köra hem till Morsan och laga min lunch där..skottade fram bilen..och var ungefär 200meter från slutdestination när jag var tvungen att ge upp..satt fast i snön på grusvägen..två alternativ.. låta bilen fastna ordentligt och vara ivägen för plogbilen senare eller skotta ca 50 meter av grusvägen bakåt och få putthjälp..tog väl en halvtimme ungefär..spåren blåste igen snabbt..men jag och Morsan lyckades till slut..ländryggen var helt förstörd efteråt..
bara till att köra hem igen och laga min mat.. 


var riktigt sugen på att sätta tänderna i lite kött igår så pepparbiff fick det bli!

eftersom tiden hade runnit iväg och träningen började närma sig drog jag ner på köttet från 300-150g..men såsen snålade jag inte på =)

en timme senare var det dags för min vanliga träningsstack:


1,5 timme innan träning: mat

30-15 min innan träning: preworkoutprodukt..för tillfället Rage..men blir nog Superpump250 nästa gång..

10min innan träning: blandar 6dl vatten 25g vitargo och 14g Amino-pro..börjar dricka innan passet och det brukar
ta slut lite efter halva...

direkt efter träning: 1dl whey-80, 1dl Gainer pro, 50g vitargo, 0,5 tsk msm, 2tsk nyponpulver

Dagens pass: Bröst/triceps..målet:
"20reps på 100kg i bänkpress
utförande: ner till bröstet och upp till raka/nästintill raka armar, ingen jättebrygga men 5-10cm rövlyft på dom sista repsen är ok samt minimal studs.."

gick som följer:




Kniv..min brother in arms jobbade på ryggen och sina guns idag! YEAH!

efter träningen begav jag mig direkt till budoklubben för att träna BJJ..var helt slut men det var kul..har mycket teknik att lära mig men börjar komma in i det så smått..vill ju gärna gå på råstyrka..men det funkar inte riktigt i längden där.. =(

lite skottande till för att någon tog min parkeringsplats som jag skottade fram i eftermiddags..jag slängde snön jag skottade framför den bilen och kände mig väldigt nöjd..=)

såg precis slutet på en skum film.. "revolver"



intressant..

knäböj

Sovmorgon och en liten 4,5timmars arbetsdag idag.. slutade precis när det började bli drivor på e22:an och är allmänt nöjd med att jag har prickat in att ha semester resten av veckan.. =)
köpte en pizza och körde hem till Mormor efter jobbet..sen var det dags för dagens pass.. Framsida lår, Vader

Kändes bra med lite pizza i kroppen.
började med att värma upp på 60, 90, 120, samt 150kg..
sen åkte kameran fram och 160kg på stången, därefter 150kg( ej med på filmen) sen droppset från 120kg-60kg..


vet att jag skrev "ass to the grass" men kände för att gå lite tyngre istället..

sen tog jag ut det sista i Hacksquat..eller som Björn sa.. - du ser fulare ut än vanligt...

fokusera..


ok..då kör vi..

upp med skiten..

this is what we do!!!!!

där satt den! och snygg kan jag vara på fritiden.. =)

avslutade med lite formbilder när jag ändå var igång:




extra tack till Mippe! Mr Svensk klassiker..han bjuder på the gunshow.. =)
och så naturligtvis Björn som stod för fotograferandet och dom sexistiska skämten..
-vad säger man till en tjej med två blåtiror?
-inget hon har redan blivit tillsagd...

hyfsat rå va? =)

sen slirade jag hem från träningen och har inget planerat för resten av veckan..

blir bjuden på sushirestaurang på tisdag! rekommendationer om bra sushiställen i Lund eller Malmö uppskattas!

som ni kanske kan se på bilderna så har jag inte rakat mig på en vecka..jag har aldrig haft skägg så jag tänkte låta det växa månaden ut och se hur det blir.. =) funkar för han i filmen "300" så vem vet.. 

ha det fint!  





Up and running!

Mina MMA skydd har kommit! =) nu jävlar ska det sparras!
benträning ikväll! Yeeah! Knäböj! Ass To the Grass! lite video med kanske.. =)

Jobbar halv  dag idag och sen är det ledigt resten av veckan...jobbar måndag och är sen ledig tisd onsdag..hade 15 semsterdagar att ta ut innan april så det var bara till att börja.. =)

Satte precis igång mitt ekonomiska system som jag provkörde förra året med ganska dåligt resultat..pga den mänskliga faktorn..justeringar är gjorda och det ser ut som följande.

%av lön efter skatt:
55% nödvändigheter.. Gymkort, mat, hyra , nödvändig klädsel etc etc observera ordningen och vad som är nödvändigast.. ;)
10% slösa.. allt utom basklädsel, nöjen,
10% ffk (framtida frihetskonto).. pengar som aldrig får röras..och huvudsakligen är räntebärande..en liten % i aktier/foner är ok
10% lts (långtidspar).. vitvaror, insats i hus/lgh, bil etc
10% Semesterkonto..till Flyg och boende
5% gåvokonto.. presenter, bjuda polare på bio, restaurang, skänka etc..

min nya modell är att köra systemet på grundlönen och inte hela vilket innebär att ob-tid och övertid åker direkt i valfritt konto..och ja jag har ett bankkonto för varje och ett separat kort för slösakontot..det första jag gör när jag får lönen är att dela upp pengarna..tar ett par sek..systemet kräver karraktär..var gärna på mig om ett par månader och kolla upp så jag sköter mig! =)
mycket övertid/ob i jul så nu hamnade slösakontot på: 6678:- och jag som redan har allt jag behöver.. =)
tänkte använda lite av gåvokontot till att bjuda min morsa på avatar 3d..

just dessa % passar mig..men hur tycker ni det låter? jag gillar struktur iaf.. =)

ska bli bättre med bilder och uppdateringar.. din önskan är hörd och snart besvarad Eliot! =)

Idag ska jag göra vad du inte är villig att göra så att jag imorgon kan göra vad du inte kan! (varför låter allt så mycket mesigare på Svenska?)

have a najs! 


RSS 2.0